RSS

Att välja en herrklocka!

12 Apr

Man har ofta fått höra att det är svårt att köpa en present till killar. Vissa killar brukar bära olika accessoarer andra inte, vissa använder hudvårdsprodukter och andra inte, klockor däremot är alltid ett säkert kort. Innan man börjar leta efter en klocka bör man ha några saker klart för sig. Först och främst bör man ha bestämt budgeten för sin nya klocka. Hur ser ens ekonomi ut, hur mycket har man råd att spendera? När man har fått klart för sig ett prisintervall är det dags att fundera över stilen på klockan. När ska man ha den, är det till vardags eller endast till jobbet eller är det så att det ska vara en sådan som man endast har vid speciella tillfällen? Är du en affärsmänniska och går ofta på möten kan en något mer klassisk modell med ett mörkbrunt läderarmband anses vara passande. Om du ska ha en mer vardaglig klocka kan en något mindre traditionell vara passande och det finns minst sagt ett antal att välja bland.

Kvarts och mekaniskt, vet ni vad det innebär?

Armbandsur kan delas upp i två kategorier nämligen mekaniska och kvarts ur. Kvarts urverket har blivit alltmer populär på senare tid. Dessa klockor är batteridrivna, är mer precisa och är billigare att tillverka. Ett mekaniskt urverk sitter i nästan alla exklusiva klockor och drivs med hjälp av en fjäder. Många föredrar dessa ur, då de ofta förknippas med ett mer omsorgsfullt och äkta hantverk.

Vilka funktioner ska en klocka ha då?

En kronograf är exempelvis vanlig på sportklockor med gummiarmband. En något mer avancerade klockor kan innehålla en rad olika funktioner så som datumet eller till och med andra astronomiska fenomen så som månens faser eller takometer där man kan mäta tid i förhållande till avstånd. De kanske viktigaste funktionerna för vanliga användare är att klockan är tålig. Att den är tål både vatten och stötar. Hur ska man då veta om ens klocka är skyddad? Dyrgrip är mot vatten och anges ofta i enheten ATM där fem ATM motsvarar 50 meter, 15 ATM motsvarar 150 meter och så vidare.

Så, när du har funderat över din budget, vid vilka tillfällen du planerar att använda klockan, vilken stil du är ute efter, vilka funktioner samt typ av urverk du vill ha är det bara att gå in på ww.kopklocka.se och hitta din nya favorit.

Att välja en herrklocka

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 12 april, 2013 i Herrklockor

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: